Wednesday, January 13, 2010

Middagen är serverad!

Efter en tids dåligt leverne när det gäller mat, så ska jag nu försöka att inspirera mig själv till lite nystart när det gäller GI-mat. Imorse åt jag kokt ägg och makrill i tomatsås. Lunchen bestod av stekt ägg och chorizokorv. Och till middag blev det följande:




GI-moussaka




Det tog en stund att laga eftersom varenda skiva av auberginen måste stekas först. Men det är värt det!




Så här blev resultatet - gott! Till nästa gång skulle jag nog cranka upp the garlic, lite mer hetta och försöka minska på oljan när man steker auberginen. Men de små rackarna suuuger ju upp allt direkt... :)

5 comments:

Elin said...

Mums vad gott det ser ut! Jag blir riktigt hungrig... Det är svårt att vänja sig vid att äta "franskt" (och då syftar jag inte på sniglar och grodlår, utan på att äta SENT...) :)

Carol said...

Först och främst vill jag säga att det är jättekul att bloggandet har dragit igång igen! :) För det andra: Tack för mattipset, nu blev jag riktigt inspirerad! Ska bli spännande att testa!

Lars said...

Vilken GI bok har du/ni. Vi har flera, ni kan låna och få "litta" nya recept.

Sara said...

Elin: Tack - det var gott! Jag ska leva på resterna till lunch idag igen. Blev mycket mat! :) Förstår att det är svårt att vänja sig vid så sent ätande... Pourquoi, liksom? :) Hälsa C från mig!

Carol: Tack sötaste! Tänkt på dig mycket de senaste dagarna. Roligt att jag kunde inspirera. Bara googla "GI-moussaka" så hittar du säkert nåt liknande.

Lars: Vi har bara "Gå ner i vikt med GI". Alltså ingen riktigt kokbok så... Detta recept fanns med i en bilaga från Aftonbladet som jag köpte bara just därför. :) Jag lånar gärna kokbok! Kram!

Lars said...

Vi har en flock med GI böcker som det finns goa recept i! Kan ju låna när du vill, kom bara å hämta när du vill!
LARZ