Saturday, January 16, 2010

Sconesbullar till kvällsmat/Robinson-krubb

Varje gång jag tittar på Robinson Karibien så smittas jag av den hunger som deltagarna alltid diskuterar. Det är ju långt ifrån lika synd om mig som om dem, men likväl så går jag in i köket för att ta mig något att tugga på.

Denna lördagkväll går jag händelserna i förväg genom att testa ett recept på sconesbullar. Jag hittade receptet på en matblogg, och tyckte att det lät gott. Dock har jag anpassat receptet efter vad jag hade hemma, och dessa ingredienser hade jag i mina:


1 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl havrekli
1 rågad dl havregryn
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 äpple
50 g smör + 1/2 dl grädde (skulle ha varit 1-1,5 dl yoghurt)
solrosfrön

Jag blandade alla torra ingredienser, rev ner äpplet i skålen och tillsatte sen min yoghurt-ersättning (smör och grädde). Sen var det bara att klicka ut det på plåten och dekorera med solrosfrön. 250 grader i ca 12 minuter, enligt matbloggarens recept. Mina är klara om cirkus 5 min. Mmmm...




Klet, kladd!




Fyra bullar i ugnen, inte illa det! ;)




En ätfärdig sconesbulle at your service!

5 comments:

Lars said...

ikke GI Sara ! De finns annat recept å fixa med!

Sara said...

Haha, jag vet Larz! Jag är inte jätte-hard core Gi just nu. Gör en liten övergång mellan icke-gi och gi.... :) Men tar gärna emot recept!

Carol said...

vilken funktion fyller äpplet? Me like dina recept, dem får du gärna fortsätta blogga om ;)

Lars said...

jag tror att äpplet är till för den som blandar ihop smeten! Eller hur Sara?

Sara said...

Haha, nja.... kanske?! Jag tror framförallt att äpplet är med för den goda smakens skull. :P